1 441 1

Германски концерн забрани ловенето на покемони

Милена Богданова

Големият германски концерн Volkswagen забрани на своите служители да играят Pokemon Go, след като в няколко други големи компании имаше нещастни случаи в резултат на ловене на покемони, съобщава германското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung. Така например, на територията на компанията, произвеждаща стомана ThyssenKrupp, работници са получили изгаряния, докато са ловили покемони в близост до горещите пещи.

Като цяло в редица германски градове расте недоволството от създалата се покемания. Кметът на Щайнхаус, е забрали играта на централния площад в града.

Играчите нямат дори капка уважение към историческите паметници. От Музея на концентрационния лагер в Освиенцим са били възмутени, когато в Интернет са се появили снимки на играчи на фона на мемориалните табели. Ловенето на покемони е забранено и на територията на Моенния мемориал във Вердюн.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Чиба
    Отговор
    1 14:43  14.08.16
    Странно нещо е човека? Дай му дивотии и забрани на дивотиите....почивен ден затова няма.... Лова на покемони е игра. А трябва ли да се играе в движение, докато пътува човек е въпроса? Тогава защо вървят и играят? От друга страна, пък ако седне на скамейката човек и никому не пречи редно ли е да не може да си поиграе с играта? Ей затова тоя човешки скапан свят, пълен с животински страсти няма никкога да се оправи, каквито и пророци и екстрасенси да има. Защото се бута все в двете крайности - тотален кеф и забрани. А доброто е в умереността - и да си поиграеш, но не непрестанно и навсякъде! Остава надеждата да са по-малко яддовете.

Напиши коментар:


Публикувай