13 Август, 2016 15:55 4 759 7

Две чаши вино и „сбогом“ на министерското кресло

  • министър-
  • швеция-
  • аида хаджиалич-
  • оставка-
  • вино-
  • нетрезво

Това е най-голямата грешка в живота ми, заяви Хаджиалич

Две чаши вино и „сбогом“ на министерското кресло - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-младият министър в историята на Швеция – Аида Хаджиалич – подаде оставка, защото бе хваната да кара в нетрезво състояние, съобщи Би Би Си.

29-годишната Хаджиалич бе с ресор висше образование и първата мюсюлманка, заемаща министерски пост в скандинавската страна.

Тя определи гафа си като „най-голямата грешка в живота ми“. Хаджиалич, която на 5-годишна възраст напуска Босна и Херцеговина със своето семейство, е изпила две чаши вино преди да се качи зад волана.

Полицаи са я спрели на моста, свързващ Швеция с Дания. Дрегерът е отчел 0.2 промила алкохол в кръвта.

Грози я присъда от шест месеца затвор, посочват местните медии. Хаджиалич сподели, че е изпила двете чаши четири часа, преди да се качи в колата.

„Подадох оставка, защото смятам, че това, което направих, е много сериозно“, заяви мюсюлманката.

Швеция е една от европейските страни, в които е забранено да се надхвърлят 0.2 промила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тони

    0 0 Отговор
    Евала, Швеция. Тук прасето Стависки уби човек и осакати друг с 1.2 промила и му се размина. Затова няма да ги стигнем никога скандинавците.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Чиба

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тони":

    Няма да стигнем и китайциге и японците и сингапурците и тайландците и ....др.... Тук е Връзкарска му работа. И в много други места е така, но ние сме малка държава и тук е прекалено висока концентрациянта на шуробаджанащина. Стависки е само един от стотици хилядите, че и милиони нередни неща....

    Коментиран от #6

  • 3 Бат Саше

    0 0 Отговор
    Бай Ганьо такива проблеми няма. Ще спират министър да духа те... ама ха!!!
  • 4 национална сигурност

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тони":

    Защо само Стависки? Ами Кирил Маричков от "Щурците", Георги Калоянчев - също, Боян Расате - също, Георги Петърнейчев - и той, какво ги подминавате в коментарите - пускате търсене и веднага ще ви напомнят за българската съдебна система и законова безпомощност...
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Като я гледам момата е арна, тъй че нема да остане гладна. Те пък у тая Швеция много лоши бе, една бира да удариш и в затвора.
  • 6 аззз

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чиба":

    Исландия също е малка държава, няколко пъти по-малка
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    У нас спират някой, той пада от седалката, не може да ходи, но понеже е политик му се разминава. Неговият шеф се обажда на регионалния шеф на МВР и се оказва, че полицаите са били в почивка по време на проверката и проверка няма. След това пияндето се отблагодарява на шефа си като му издейства сладка обществена поръчка за фирмата на брат му и добавя две проститутки.
    Там са 0.2, у нас 0.5 и въпреки това хората пият и карат с над 1..., стават катастрофи, плаща се на свидетели, изчезват доказателства, съдиите не виждат основание за дело, минава се с глоба от 600лв и още няколко хилядарки за "услугата". Затова пияницата продължава да си кара пил, защото вече знае схемата.