1 107 0

Немски пощаджия гази през вода, за да обслужи двама души

На остров Пелворм в Северно море живее единственият немски пощаджия в района

Христо Ангелов

На остров Пелворм в Северно море живее единственият немски пощаджия в района на т.нар. Ваденско море. Два, а понякога и три пъти в седмицата Кнуд Кнудсен трамбова с писма до отдалечения на почти седем километра Халиг Зюдерог при всякакви атмосферни условия.

Халиген са малки островчета в Северно море, на бреговете на федералната провинция Шлезвиг-Холщайн. Те се издигат само на няколко метра над морското равнище и поради това са застрашени от наводняване. Въпреки това там живеят хора, макар и малко – на Зюдерог те са двама. По пътя си до тях 61-годишният Кнудсен преодолява места, където водата понякога стига до хълбока му, а мидите се врязват в босите му крака. Всичко това не го смущава, казва той. И на 75 той ще продължава да прави обиколката. „Вече наполовина съм обиколил Земята“, казва Кнудсен. Основната му професия е строител на хидротехнически съоръжения за бреговата защита.

От 2001 г. той посещава Халиг по поръчение на Дойче пост. С доставката на пратки пощите изпълнявали задължението си да осигуряват обществената услуга, пише предприятието на уеб страницата си.

В съответствие с това двамата жители на Халиг, също както и всички домакинства в Германия се обслужвали на една и съща цена.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай