1 219 2

Служител има проблем с алкохола. Какво е решението?

Диалогът с проблемния служител е изключително важен

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Не е тайна, че повечето мениджъри избягват трудните разговори със свои служители, които имат даден проблем. Това, обаче, не е правилното решение. За да се развива една компания, трябва да има диалог между шефове и работници и взаимно разбиране.

Ако мениджърът има съмнение, че неговият подчинен има проблем с алкохола, то трябва да предприеме няколко стъпки, пише Hrmorning.

На първо място е важно да бъдат събрани доказателства. Обвинението без такива може само да навреди. Ключова е и срещата лице в лице, а не препредаване на информацията.

Шефът е необходимо да бъде внимателен в диалога и да не хвърля яростни обвинения. Той трябва да очаква и отказ, защото не всеки служител с лека ръка ще признае, че имам проблем.

Мениджърът трябва да покаже желание да помогне, но не и слабост. Не трябва да прехвърли отговорностите на проблемния служител на колегите му.

Ако работникът се появи в нетрезво състояние на работа, то мениджърът трябва веднага да се консултира и поиска помощ от HR отдела във фирмата, съветват специалистите.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ili
  Отговор
  1 21:01  25.08.16
  По безмислена статия не бях чел. Еквивалент със - Ако имате кашлица, консултирайте се с вашият лекар. Денис, да не би да имаш проблеми с алкохола и да си я написал в нетрезво състояние? Ще пиша до HR-a!

  Коментиран от #2

 • ili
  Отговор
  2 21:02  25.08.16

  До коментар #1 от "ili":

  *безсмислена

Напиши коментар:


Публикувай