Last news in Fakti

26 Август, 2016 07:00 3 057 12

Цените на свинското в Русия скачат

  • цените-
  • свинско-
  • русия

Те достигат 175 рубли

В Русия се наблюдава рязко увеличение на цените на свинското месо, съобщи „Интерфакс“.

Голяма роля за това играе епидемията от африканска чума по свинете, която е обхванала отделни части на страната, както и горещото време.

Изкупната цена на свинското от втора категория в Русия се е увеличило с 24% през последните 2 месеца. През юни средните цени са били около 140 рубли за килограм. Максималните цени достигат 175 рубли. Според руската статистическа служба само през миналата седмица цената на свинското месо е нараснала 0.7%.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧУКЧА

    2 0 Отговор
    Като пускате такива новини е редно да посочите, че цената на килограм свинско месо след увеличението възлиза на 4.68 ЛЕВА. Т.е. с минималната работна заплата(на която никой не работи) в Русия можеш да си купиш същото количество месо както и в България (която УЖ не е в хипотеза на икономическа война и непрекъсната и почти непосредствена военна заплаха).

    Коментиран от #2

  • 2 Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЧУКЧА":

    Това е изкупна цена на живо тегло 2-ра категория бе, кво пак не разбра?!?

  • 3 ЧУКЧА

    2 0 Отговор
    Вярно е, че това съм го пропуснал въпреки, че се замислих дали цената не е за живо тегло и не го видях. Киро, не ме познаваш, за да ми говориш на "бе", нито да заключаваш, че "ПАК" не съм познал. Но ти благодаря, че си замал гафа ми с простотията си. Извинение пред всички останали.

    Коментиран от #5

  • 4 Де юре

    0 0 Отговор
    Има решение, стават мюсюлмани!
  • 5 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЧУКЧА":

    Какво е "замал"?

    И това ли не забеляза, БЕ?

    Обикновено простият човек опитва да вменява на другите, че били прости. Има си разказ на Чудомир "Не съм от тях, как' Сийке", описващ твоята порода, ама едва ли си го чел.

    Коментиран от #6

  • 6 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Лижещия плочките пред Козяк16 да не се прави на граматик, защото, като обърка той някоя буква се оправдава с близостта им в клавиатурата.
  • 7 Бай Хой

    0 0 Отговор
    Така отново непеочетата на козяк реват на чужд гръб и то вдъхновени от некадърно скалъпена новина. Кърти факта за скока на цените с 0,7%, ама кирчо пропуска цифрите. Друго сие да ръсиш хибридни нпо лозунги. Пропуска се и факта че 175 рубли е максимална цена като не уточнява и къ точно. Сигурно има разлика в цените например в Роств и в Норилск. В кварталният Кауфланд например цените еждневно играят около 20%.
  • 8 onq s konq

    1 1 Отговор
    Понеже съм абс наясно със умствените способности на тукапишещите чукчи,чеченци,бели мечки и всякаква сволач от "Полярна губерния"/"дръпнатите очи" са друга бира/ искам да им обърна внимание,че СКОКЪТ НА ЦЕНАТА НА СВИНСКОТО ВЛЕЧЕ АДЕКВАТНО ПОСКЪПВАНЕ НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ МЕСО,ДОРИ И НА ЦЕНАТА НА РИБАТА.Защото нормално е купувачът да се насочи към другите видове при поскъпване на свинското например,но ВЕДНАГА СЕ ЗАДЕЙСТВА един икономически закон за "търсенето и прадлагането"...

    Коментиран от #9

  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Конь, а не се ли притесняваш че ще нарасне и цената на нерезите? И се чудех за какво точно си притеснен а и другите от прайда.
  • 10 реформатор на деформаторите

    2 1 Отговор
    Кончо Празнояслов., уревахте орталъка да се радвате че рублата падала, ама в момента не казвате че цената на свинското В Русия при сегашния курс на рублата се е " вдигнала" до 4 - 4,5 лв . Хак да им е това увеличение. Това ще ги стимулира да идват в България и от тук да си купуват свинско- по 8 лв /кг.Отгоре на всичко , и средната им заплата падна с поевтиняване на рублата така , драстично , че стана само 3 пъти по-висока от средната българска! Така при три пъти по-висока заплата, руснаците купуват два пъти по-евтино свинско месо от нас!! Сега Катъре ,кажи какъв е повода за твоята Овча Конска Радост , че аз не го разбрах!!!

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "реформатор на деформаторите":

    дано знаеш кво е изкупна цена!като научиш кво е може да продължиш с анализа.само като помощ това не е продажната цена :)!друга голяма грешка е средната заплата в русия ,но нека първо се поправиш за цената на свинското и ще продължим с урока!
  • 12 Българин

    0 0 Отговор
    Стоян Георгиев и каква е сррдната работна заплата знаеш ли 708 евро сметни ги в Български ЛВ. А в бг колко е 510лв. И всебоще има хора които работят за 280-320лв. Като го кажа в Лондон на един чистач тоест боклукчия се смее вика аз на ден вземам между 80-100 паунда а сметни сега паунда е 2.30лв. А преди година беше и 2.80лв. За паунд. Тук не сме за да се заяждаме а да разберем че всички играем в един и същ куклен театър и отгоре ни дърпат конците