1 180 1

Странната природа на интервютата за работа

Свещеник се обадил на фирмата, за да помоли неговият приятел да бъде нает

Денис Джамбазов

Когато човек се явява на интервю за работа, е логично да иска на всяка цена да бъде нает на позицията. След интервюто някои се молят, други пускат връзки във фирмата. Има и такива, обаче, които избират нетрадиционни начини да накарат шефовете да ги вземат в компанията.

Hrmorning разкри необичайни случаи с кандидати, проявили невероятна креативност.

При един от тях желаещият да получи работа накарал свещеник да се обади на собственика, молейки той да получи мечтаната позиция.

Друг случай също смаял работодателите. Кандидатът се явил на интервю с вратовръзка с логото на фирмата, в която искал да работи. Малко прибързано?

Не са редки и случаите на жени, които целуват интервюиращите ги, посочват изумените специалисти в HR сферата.

Странен е и друг пример, при който съпругата на кандидат за работа направила специални сапуни от лавандула, за да благодари на интервюиращите, че са „отделили време за мъжа й“.

Специалистите съветват и да не правите нелепи шеги по време на интервю за работа. Бъдете естествени, промотирайте най-добрите си черти, задавайки въпроси и давайте примери за предишни успехи в кариерата.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бай Кольо
    Отговор
    1 12:39  29.08.16
    Интервю за чистачка: - Можеш ли да четеш? ( Да...) - Кво пише тука? ( ммм бббеллина... ) - За какво се използва? (... за нящо бяло? ) - Точно - за дезинфекция на тоалетните. ( ...???? ) - Сипваш по малко в кенефа! ( ..аааа! ) - У вас ти ли чистиш ? ( Даааа!!! ) - С какво? ( ...мммм ) - Метеш, миеш? ( Да, да, да - сичко праим, мием, перем, джамовете мием... кенефа...) - Добре, стига - наета си, на ти10 лв, другия понеделник - аванс. Носи си там каквото ти трябва.

Напиши коментар:


Публикувай