5 325 0

5 признака, че прекомерната работа влияе зле

Пренатоварването влошава състоянието на организма по много начини

5 признака, че прекомерната работа влияе зле
Константин Карагьозов

На всеки се е случвало да е затрупан от задачи на работното място. Ако прекалявате с ангажиментите, не отделяте нужното време на семейството си, не спите достатъчно и не разпускате качествено, то вие вредите на здравето си. Ето пет признака, че прекомерната работа ви влияе зле:

Лесна раздразнимост

Дразнят ви малките неща. Изтощени сте и това, което преди бихте приели с усмивка или пък с леко неодобрение, сега предизвиква избухване. Ако малките неща ви ядосват, то със сигурност трябва да се замислите и да осъзнаете, че подобна раздразнителност не е в рамките на нормалното.

Липсата на спокоен сън

Работата е голяма част от живота ни, няма спор. Там прекарваме поне 8 часа дневно. И проблемите на работа почти винаги пренасяме у дома. Това се отразява най-вече на съня ни. Ако в съзнанието можем да потиснем неприятните мисли, то подсъзнанието ни не спира да "мисли" и работи, особено когато спим.

Постоянното напрежение

Дори да стоите на едно място, винаги се чувствате под напрежение, че нещо не е довършено. Гони ви мисълта, че нещо не е както трябва или пък все ви се струва, че можете да го направите по-добре от колкото е.

Липсата на хоби

Заровени сте в работата си, което не ви дава възможност да разпускате. Нямате си своето занимание, което ви отпуска и кара да забравите за проблемите и всичко останало.

Липса на идеи за почивните дни

Случва ли ви се да не знаете какво да правите, когато имате свободно време. Странно ви е, когато бездействате. Това е сигурен знак, че прекалявате с работата.


Напиши коментар:


Публикувай