1 092 4

Слухове за сливане на „Дойче банк“ и „Комерцбанк“

Това са двете най-големи германски банки

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Христо Ангелов

Двете най-големи немски банки „Дойче банк“(Deutsche Bank AG ) и „Комерцбанк“(Commerzank AG) от началото на август преговарят за сливане, съобщи икономическото списание „Биланц“.

Преговорите се водели на най-високо равнище и са пазени в строга тайна. Според експерти до бързо сливане няма да се стигне. Списание „Биланц“ твърди, че в края на август двете страни са договорили „пауза за размисъл“. Преговорите щели да започнат отново в края на годината. Официални пpeдcтaвитeли нa двeтe финансови институции не коментират темата.

Според изданието „Дер Акционер“ при едно сливане на „Дойче банк“и „Комерцбанк“ ще се появи финансов институт с балансова сума от 2.1 милиарда евро. Авторитетният в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ коментира информацията за сливането като „неясни фантазии за сливане на немски банки“.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • редакция
  Отговор
  1 15:18  31.08.16
  Христо, правиш ли разлика между милиард и трилион?!
 • brigante
  Отговор
  2 15:23  31.08.16
  в действителност няма нищо немско в дойче банк:) тя си е в англия! в действителност германия си се управлява от: сащ, англия, а тъпите руснаци се оттеглиха понеже сдадоха гдр ... всичко е само привидно, че германия си е германия:) справка: 2 световна война, която всъщност не е втора, а бройката е съвсем друга, но трябвало да се чете историята:)
 • ZZZ
  Отговор
  3 18:42  31.08.16
  Какво значение има ? И да прави и да не прави ....пак заплатата ще му е в стотици левове !
 • Иван
  Отговор
  4 22:37  31.08.16
  Какво значение има дали ще се слеят 2 немски банки, след като банките в Германия вече въведоха отрицателни лихви по депозитите?

Напиши коментар:


Публикувай