Тема: Украйна

1 Септември, 2016 01:30 1 370 2

Отбраната - основен приоритет за Украйна

  • украйна-
  • бюджет-
  • отбрана

5% от БВП на страната ще бъде отделен за отбрана

Украйна ще отдели 5% от своя БВП за отбрана, съобщи УНИАН.

Това стана ясно по време на обсъждането на бюджета на страната за 2017 г. Според премиера на Украйна Владимир Гройсман сигурността и отбраната са основния приоритет за страната към момента.

За втори най-важен приоритет на страната бе определено развитието на пътищата и инфраструктурата. Финансирането на пътния фонд на страната през 2017 г. ще бъде на стойност $ 14 млрд. през 2017 г. Държавните стопанства ще бъдат подкрепени с $ 5.5 млрд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клише

    1 0 Отговор
    Когато Америка се осирала финансово, икономически и политически тя организира онова за което тя най я бива а именно - войни. И Първата и Втората и сега Третата са все нейни дела. Но тя Америката никога не вади кестените с голи ръце т.е. бута другите в месомелачката. Народа едва ли за това жадува или мечтае но правителствената върхушка срещу заплащане и с дявола ортак ще стане и майка България на търг продаде. Тази за Украина днес е таз маша с която следва да се забъркат големите . . . Русия ни най- малко за това се стреми, но е готова безумците на изпари. Ако все още войната не е избухнала то това се дължи на президента Путин който всячески търси дипломация, мирен развой и бизнес контакти. Но в Русия идват избори където Путин не желателно за Запада той да победи. Затова е нужна провокация. И ето ти я на. Министерство Митов едва ли тук ще потвърди та нали и той с Украйна в същото гъне . . .
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Евааа, това строежи на пътища и инвестиране в тротоари и градинки много познато ми звучи. Очевидно ги чака едно голяааамо развитие тия украинци! Само не разбирам що са им тия хубави пътища, на танковете не им прави впечатление дупките по пътишата!