935 3

Инвеститори обсъждат газовия хъб „Балкан”

Стефанаки Йоанис

Българското правителство с подкрепата на Европейската комисия организира инвеститорска конференция за изграждане на газов хъб "Балкан".

Присъствието си са потвърдили над 30 големи компании, поканени са газови гиганти от Русия, САЩ и Европа. От българска страна ще участват премиерът Бойко Борисов. Ще участват и заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и др.  

Страната ни ще представи 4 модела за газов хъб, а компаниите ще могат да заявят участие с инвестиции или капацитет в хранилището. Разчетите на "Булгартрансгаз" сочат, че цената ще варира от 1 милиард и 200 милиона до 2 млрд. евро.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Коко
  Отговор
  1 13:01  05.09.16
  Веднъж брат ми отиде за риба.Ние със съседите решихме да подготвим тигана с подходящата мазнина и бирата. Да ама брат ми се върна без риба. Та думата ми е този хъб с празни думи изречени от ограничени умствено хора ле ще се пълни или...
 • Ivo
  Отговор
  2 12:52  08.09.16
  То България е първа по добив на злато в Европа и трета в света,ама файдата е само 0,75%
 • Гошо
  Отговор
  3 13:34  08.09.16
  Колкото построиха Южен Поток;Бургас Александрополис Аецбелене и т.н..Важното е европейските и народните пари да бъдат усвоени

Напиши коментар:


Публикувай