1 292 3

"Росатом" си иска парите от България

Компанията настоява София в най-скоро време да изплати компенсация от 620 милиона евро

Христо Ангелов

"Росатом" поиска от България в най-скоро време да изплати компенсация от 620 милиона евро заради прекратения проект "АЕЦ Белене", предаде РИА.

"Руската федерация настоява за най-скоро изпълнение на решението на Арбитражния съд. В Русия очакват информация от България за сроковете, в които дългът ще бъде изплатен", заявяват в официално съобщение от "Росатом".

На 9 септември се състоя среща на работните групи от двете страни, припомня агенцията. През юни Арбитражния съд в Женева постанови българската компания НЕК да възмезди руския "Атомстройкекспорт"(основен акционер в "Росатом" за прекратеното строителство на АЕЦ "Белене". До пълното погасяване на сумата се начислява неустойка от 167 хиляди евро. 

Русия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мартин
  Отговор
  1 18:29  10.09.16
  Да се обърнат към Цветан Василев - Фараона, който открадна 4.2 млрд. лева от България!

  Коментиран от #3

 • xxxl
  Отговор
  2 19:07  10.09.16
  Б...ците от "политическият елит",стремящи се само към личната си изгода и облагодетелствуване и този път ще се разплатят с "вълната" която стрижат от овцете плащащи данъци,такси и т.н.Продължавайте да плащате и се чудете защо се получава така.Нужно е да се спре финансирането на лапниците,спре ли се те сами ще изчезнат.Нека всеки се замисли,да плаща ли или не.
 • кроко
  Отговор
  3 20:19  10.09.16

  До коментар #1 от "Мартин":

  Точно той ги открадна, ша знаеш! Той само ги събираше в банката си от други, които са ги крали от България! И после тия въпросните други направиха цялата работа.

Напиши коментар:


Публикувай