962 1

"Булгаргаз" поиска по-скъп газ

Анжелина Димитрова

"Булгаргаз" е предложил на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2016 г. в размер на 290,28 лв./хм3 без акциз и ДДС, съобщиха от дружеството.

„В съответствие с изискванията и условията на Наредба № 2/2013 г. за регулиране на цените на природния газ, "Булгаргаз" ЕАД, дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2016 г. в размер на 290,28  лв./хм3 без акциз и ДДС – увеличение в сравнение с прилаганата през трето тримесечие на 2016 г. цена с 9,20 лв./хм3 – 3,27%“, гласи съобщението.

Факти.бг припомня, че вчера председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов увери, че очакваното искане за увеличение на цената от „Булгаргаз” няма да се отрази на цените на топла вода и парно в страната.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • onq s konq
    Отговор
    1 00:37  11.09.16
    И какво значи че "очакваното искане за увеличение на цената няма да се отрази на цената на парното и топлата вода"?А на ЦЕНИТЕ ПО БЕНЗОССТАНЦИИТЕ ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ЛИ?...КОЕТО ЩЕ ПОВЛЕЧЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЦЕНИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТАЯ НА ХЛЯБА?!...Или увеличението ще бъде компенсирано от държ. бюджет,което на практика значи пак в г.за на народа,само че под друг ъгъл:)

Напиши коментар:


Публикувай