Last news in Fakti

11 Септември, 2016 15:41 1 319 6

Гърция с енергиен поглед към Русия и Турция

  • гърция-
  • турция-
  • русия

Страната приветства идеята за газопровод по границите си

Гърция с енергиен поглед към Русия и Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Гърция приветства възобновяването на отношенията между Русия и Турция и следи от близо преговорите за нов газопровод по нейната граница. Това бе заявено от гръцкия премиер Алексис Ципрас, цитиран от РИА Новости.

По-рано той води преговори с руския вицепремиер Аркадий Дворокович, който оглавява руската делегация на Международния панаир в Солун.

„Чрез мултивекторна енергийна политика, Гърция ще бъде енергиен център, през който ще преминават енергийните пътища на 21-ви век. До голяма степен постигнахме това чрез Трансадриатическия тръбопровод. Той ни разкри южният маршрут за природен газ в Европа. Ние ще приветстваме появата на други газопроводи по нашите граници. Естествено това трябва да стане в рамките на изискванията на ЕС. Също и в рамките на правилата за свободна конкуренция“, заяви Ципрас.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Хайде сега на висчките народни скептици и сиромашки изедници , честито. Докато "нашите лидери" и техните протежета и "кьорави" привърженици се лаят един друг, другите действат. накрая ще си останем бедна държавица населени с г.зобръци. за нещастие , това ще сме обикновените хора.
  • 2 666

    1 0 Отговор
    Взеха ни земите,сега вземат и всичко в геостратегически план и ГЕРБ още искат да ни управляват.
    На тях им е добре,банковите им сметки са пълни предполагам,
    народа тъп мазохист,какво друго им трябва на Бойко и компания може би една война с Русия ще задоволи извратените им политически потребности..
  • 3 Хасан

    0 0 Отговор
    Ей значи.. Няма да работят само на аванта ще я карат.. Да мине тръба да я окрадем..
  • 4 гост

    0 1 Отговор
    Май някои имат нужда от уроци по четене : "Естествено това трябва да стане в рамките на изискванията на ЕС. Също и в рамките на правилата за свободна конкуренция" , тоест точно това което се опитва да избегне Газпром ! Та не бързайте толкова с лозунгите
  • 5 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    стига ривахте бе,няма да има турски поток като част от ес.гърците го приветстват ама няма да го допуснат щото знаят от къде им идва папото и тва не е русия!

    Коментиран от #6

  • 6 на Деса шушито

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ривахте не е правилното изписване и изговаряне, диалекта форма от далечен селскостопански край. Бледа следа от твоя произход, пък се пишеш софиянче!
    "Сега ривете, а 'га ядохте кюфтетата, не ривахте" сещаш ли се за този селски израз? Ми от същото село си и ти!