930 0

Как да преодолеете страховете и да успеете в работата?

Не слушайте негативните съвети

Как да преодолеете страховете и да успеете в работата?
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Всеки човек е имал трудни периоди в работата и се е изправял пред съдбоносни решения. Понякога нашите страхове, обаче, ни дърпат назад и не ни позволяват да се развиваме.

„Entrepreneur“ дава няколко ключови съвети по какъв начин да преодолеем страховете и да се развиваме в службата.

Стойте далеч от негативните хора. Винаги ще чуете – от близък, роднина или познат – че промяната не е за вас, не трябва да се рискува или не трябва да предприемете хода, който сте решили. В крайна сметка, обаче, това е вашият живот и трябва да слушате себе си. Ако не стартирате на пистата сега, винаги ще съжалявате за пропуснатите възможности.

Игнорирайте завистта. Много хора ще се опитат да ви дръпнат назад, защото се страхуват, че ще постигнете повече от тях. Те просто не са толкова силни. Игнорирайте ги.

Не се страхувайте. Да, възможно е стартът да не е перфектен и да имате трудности. Ако не се хвърлите в нови предизвикателства, в крайна сметка ще стоите на едно място. Покажете повече кураж.

Изчакайте перфектния момент. Няма такова нещо като „перфектното време“. Сега е перфектният момент. Никога няма да сте 100% готови. 


Напиши коментар:


Публикувай