17 Септември, 2016 09:29 1 446 3

Защо часовете по физическо трябва да са много повече

  • дете-
  • училище-
  • спорт
Защо часовете по физическо трябва да са много повече - 1

Часовете за спорт в училище трябва да са много повече, съобщава радио Бинар.

Децата, които се движат повече, имат по-добре развит челен дял на мозъка. Децата, които спортуват повече, учат по-бързо. Гимназистите, които тренират най-често, имат най-висок среден успех.

Затова учителите по физическо в началото на всеки час могат да се отделят 5 мин. за обща загрявка и 10-15 мин за малко техника, а след това на децата да им се дава по една топка и да поцъкат до края на часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо

    0 0 Отговор
    Часовете са си достатъчно. Истината е, че учениците/студентите не ги посещават активно.
  • 2 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    В София учениците от 6 клас имат 1 час физическо. Децата стъпват в пубертета. Достатъчно били....
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Поне 3 часа на седмица, а колкото е по-голямо умственото натоварване, толлкова повече физическа активност трябва да има. Дори и по време на час ученичките седят на групи с телефоните си, вместо да бягат, скачат и др. дейности. А учениците са там, за да се учат, не да дебилстват над смартфоните. Според мен тези смартфони нямат място в училище и родителите трябва да бъдат инструктирани да не дават такива на децата, това само краде от времето за учене и на пук на името им не прави децата по-умни, а обратно.