826 0

Съблазняваме индийския бизнес

Венцислав Михайлов

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров представи инвестиционните възможности в България пред Сантош Ратерия, собственик на индийската компания „Synergy Char” Pvt. Ltd., съобщиха от министерството на икономиката.

Компанията проучва възможностите за инвестиция за изграждане на зелено на завод за феросплави. Продукцията ще бъде изцяло с експортна насоченост. Заместник-министър Петров подчерта важното значение на развитието на търговско-икономическото сътрудничество с Индия, тъй като страната е една от най-бързо развиващите се икономики в световен мащаб и наш важен икономически партньор в Азиатския регион. Той поясни, че като член на Европейския съюз, България предоставя безпрепятствен и безмитен достъп до пазара на ЕС. „Данъчният режим, в съчетание с наличието на квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разходи в Европа, ни нарежда сред най-добрите дестинации за бизнес и инвестиции, каза заместник-министър Любен Петров.

Ресорният зам.-министър запозна Сантош Ратерия с работата на „Национална компания индустриални зони”, която развива 8 проекта за изграждане на индустриални зони и допълни, че Министерство на икономиката ще окаже пълна подкрепа и съдействие при реализация на инвестиционното намерение. В заключение, Любен Петров изрази надежда повече индийски компании да реализират успешни инвестиционни проекти в България в близко бъдеще и да се възползват от предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация.

България


Напиши коментар:


Публикувай