1 040 0

РСМ България обжалва решението на КФН

РСМ България обжалва решението на КФН
Венцислав Михайлов

РСМ България категорично не може да се съгласи с аргументите на Комисията за финансов надзор да изключи компанията от списъка на независимите външни проверяващи на застрахователи и пенсионни фондове и да отмени решенията си, с които го назначава за проверяващ експерт на осемнадесет такива дружества, поради което ги обжалва. Ние не познаваме практиката на Комисията, но останахме шокирани от начина на оповестяване на нейните решения – разбрахме, че сме отстранени от медиите. Това се казва в съобщение на компанията от днес.

Ние не бяхме уведомени от страна на КФН за започналите процедури, не са ни искани обяснения. Независимо, че на 7 септември получихме по имейл официалните решения на КФН, ние все още нямаме никаква информация относно проведеното така наречено „разследване“ срещу нас. Не знаем кой го е провеждал, нямаме и информация за заключенията, както и нямаме предоставени доказателства или информация относно тези заключения. Все още не знаем какви точно са неистинските данни, за които сме обвинени, нито какъв е начинът, по който са установени.

Ние не знаем кога е започнала проверката, по чия инициатива и от какво е предизвикана, допълват от РСМ България. Не ни е дадена възможност да отговорим на твърденията, нито да посочим доказателства, които биха ги оборили.

Атаката срещу дружеството ни започна още от първия ден, в който се разбра колко компании са избрали РСМ България за проверяващ експерт. Много се изписа в пресата, имаше коментари относно капацитета ни, включително явни спекулации с фамилното име на управляващия партньор. Независимо от това, ние започнахме да работим по проектите. Не сме имали забавяне в подаването на изискваната по методология информация. Изпълнението на работата в проверките на 9-те фонда и 15-те застрахователни компании достигна над 50%, а за някои дружества и повече. Гарантираме за качеството на изпълнението на ангажиментите до момента на отстраняването ни, казват от РСМ България.

Необоснованите атаки срещу репутацията на РСМ България без съмнение се отразяват върху репутацията на одиторската професия в България, както и върху репутацията на RSM International. Ние няма да допуснем това и с всички следващи стъпки ще защитаваме престижа на одиторската професия, ще отстояваме достойнството на нашите клиенти, на които поднасяме огромна благодарност за търпението, доверието и прекрасното партньорство. РСМ България и занапред ще изпълнява своите задължения професионално и с високи стандарти, ще обслужва своите клиенти почтено и прилагайки най-добрите и най-модерните световни практики.

България

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай