952 4

„Газпром” се фокусира върху Боливия

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Добивът на газ в едно от най-големите газови находища в Боливия – Incahuasi, който се разработва от френския Total (50%), "Газпром" (20%), аржентинския Tecpetrol (20%) и боливийския YPFB Chaco (10%), може да бъде увеличено до 13 млн. куб.м в час. „Газпром вече е инвестирал малко над 350 млн. USD в Incahuasi. Втората част от инвестицията ще бъде значително по-евтина. Ако в първата вложенията са били на стойност 1.5 млрд. USD, то във втората ще са от порядъка на 740 млн. USD. Имаме интерес да развиваме дейността си в Боливия”, каза председателят на УС на „Газпром” Алексей Милер.

Добитият газ от Incahuasi ще се пласира както на боливийския, така и на аржентинския и бразилски пазари.

До момента са изградени три кладенеца и газопровод с дължина 100 км. Вторият етап предвижда строителството на още три кладенеца. През първия етап „Газпром” планира да добива по 6.5 млн. куб. м газ на час (близо 2.4 млрд. куб.м на година).Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 18:49  22.09.16
  Пък ние сме се надупили т.е. фокусирали към САЩ и ЕС.

  Коментиран от #2

 • antimediator
  Отговор
  2 08:02  24.09.16

  До коментар #1 от "бббббб":

  Явно си 6 нули! Ако Южен поток беше реализиран така както твоите приятели от Москва искаха ,я сподели какво щяхме да получим за това?!

  Коментиран от #3

 • Трол
  Отговор
  3 12:22  24.09.16

  До коментар #2 от "antimediator":

  Щеше да получиш такси и преференциални цени на газа. Ако беше толкова лошо другите страни нямаше да се натискат за газови потоци. Сега ще чакаш в Гърция да направят терминал за компресиране газ на янките и ще плащаш за него два пъти по-скъпо от сега (за справка-цените на щатската газ в Испания и Португалия). То бива да си русофоб, но вие от злоба си режите и клона на който седите. Като паднеш Козяк няма да ти подаде ръка, просто ще те смени.
 • Картър
  Отговор
  4 19:40  24.09.16
  Русия постъпи спрямо България изключително недалновидно и превърна свои верни приятели във врагове. Всички руски проекти тук бяха съпътствани с яки рушвети дадени на политиците ни и с високи цени за потребление от страна на народа. Русия много добре знае, че ЮП беше спрян от ЕС и никой не ни е питал за нашето мнение. Това можеха да го отиграят с Меркел много лесно- ще строят Северен поток, ако строят и Южен поток и точка по въпроса. Определено в днешното кремълско ръководство има много играчи, но хора малко, за съжаление.

Напиши коментар:


Публикувай