1 532 3

Голдман Сакс не е наркокартел

Жозе Мануел Барозу обвини ЕК в произвол срещу него

Голдман Сакс не е наркокартел
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Бившият президент на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в петък направи енергична защита на правото си да работи в американската нанка Голдман Сакс, след като Комисията започна разследване на етичността на неговия ход, съобщи Ройтерс.

Барозу обвини комисията в произвол.

"Защо да нямам право да работя, където аз избера, става въпрос за легитимна институция, която очевидно не е наркокартел", заяви видимо развълнуваният Барозу в първите си публични коментари по случая.

Голдман Сакс назначи Барозу за съветник по въпросите, свързани с Brexit две седмици, след като британците гласуваха да излязат от ЕС.

Много бивши комисари са поели постове в частни фирми. Но представители на ЕС казват, че именно американската банка изигра централна роля в причиняването на финансовата криза през 2008 г., която почти доведе до краха на еврото.

Наследникът на Барозу Жан-Клод Юнкер поиска Комисията да разгледа етичната страна на въпроса по-рано този месец, за да проучи дали Барозу е нарушил изискванията на ЕС.

Барозу нарече претенциите на ЕК "безпочвени и дискриминиращи" срещу него и Голдман Сакс. Той заяви, че не съжалява за решението си и отново отправи нападки срещу онези, които го критикуват.

"Кой определя в кои банки мога да работя? Това е произвол, произтичащ от политически цели", заяви той.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 23:36  23.09.16
  Този наглец се прави на луд. За да го вземат за шеф на ГС Европа, кой знае какви услуги им е направил чрез служебнотото си положение като председател на ЕК.
 • Хасан
  Отговор
  2 11:19  25.09.16
  Карту,прав си.. Кой знае колко е ощетил гражданите и сега му дават тлъста заплата.. Боклуци, без морал,без християнски качества..ще крадат до последния си дъх..иди и си живей старините.. Защо трябва ка крадеш пак
 • кан Омуртаг
  Отговор
  3 11:55  30.09.16
  И все пак: "Човек и добре да живее умира, и друг се ражда..."

Напиши коментар:


Публикувай