25 Септември, 2016 04:16 18 611 9

4 глупави грешки, които хората допускат, когато се видят с пари

  • пари-
  • забогатее-
  • глупави-
  • неща-
  • хората-
  • печалба

Когато човек забогатее внезапно, често няма представа как да съхрани полученото

4 глупави грешки, които хората допускат, когато се видят с пари - 1

Да кажем, че току-що сте получили огромно наследство или сте спечелили от лотарията. Сега виждате как до края на живота си сте осигурени финансово и всичките ви парични проблеми се изпаряват яко дим.

Не бързайте. Много хора, придобили от нищото голямо богатство, успяват да профукат парите си за секунди, захвърляйки финансовата си сигурност в бездната.

Вижда ви се невъзможно? Помислете пак. Изданието Business Insider дава 4 примера как несметното богатство може да изтече между пръстите ви, без да усетите.

1. Не се вслушват в съветите на финансовите експерти

Хората, които нямат опит в управлението на личните си финанси е добре да се допитат до експертното мнение на финансови съветници и да се вслушат в него.

Старателно проучете няколко кандидати, преди да изберете консултант.

2. Започват да харчат пари, за каквото им хрумне

Някои хора не успяват да сдържат импулса си за разточителното потребление. Хората, които за пръв път получават голяма сума пари си мислят, че тя е безкрайна и лесно се улисват в покупки (често безсмислени). Ако харчите парите си за всичко, което ви хрумне, накрая ще останете без пукната пара.

3. Раздават пари на всеки, който поиска

Много често става така, че приятели и роднини на новобогаташите се появяват изневиделица в търсене на подаяния. Просто кажи не.

Всеки роднина или приятел, който е в трудна ситуация ще дойде да ви поиска пари. Не се поддавайте на моментния импулс, защото много от тези хора няма да ви върнат заема.

4. Правят лоши инвестиции

Когато се разчуе, че някой е получил много пари, на вратата му мигновено се появяват хора с предложения за съмнителни инвестиции. Може би най-очевидният съвет е да бъдете дискретни за вашия внезапен късмет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    Абсолютно правилно! Историята ни е пълна с такива случаи!
  • 2 Спас

    2 0 Отговор
    Аз като се видя с пари, гледам по-бързо да изпия всичко, че да не ми искат!
  • 3 Красо Зелето

    1 0 Отговор
    Интересно, малко ми прилича на реклама на онези билетчета от лотарията. Спокойно, няма да спечелите и няма да имате такъв проблем.
    Ще си бачкате за по 400 лева заплата и ще си търкате билети!
  • 4 555

    0 0 Отговор
    Това важи за всички освен за българските богаташи, бивши кадри на ДС, които разгабиха активите на държавата, те са крастави и лукави кучета, и да имат искат още и още, не се отказват нито се отпускат, камо ли да дават пари на други
  • 5 BatRadi

    1 1 Отговор
    Харчете :) Живота е кратък :)
  • 6 ддд

    0 0 Отговор
    в книгата на дейвид балдачи
    лотарията
    се описва много точно какво става
  • 7 Олга

    2 0 Отговор
    Не всичко се купува с пари, но те дават асе пьк свобода.има хора с големи пари, обаче не са щастливи.има доста бедни хора, но те са много щастливи.
  • 8 бай Тодор

    0 0 Отговор
    Бе ти ми дай пари,пък после ми гледай грешките!
  • 9 Един футболист казал

    1 0 Отговор
    „През живота си пръснах много пари за алкохол, жени и коли. Останалите просто ги пропилях”.