1 074 0

Брекзитът гони британските компании в чужбина

Финансовите услуги показаха първи признаци на забавяне след референдума

Брекзитът гони британските компании в чужбина
Венцислав Михайлов

Подкрепата за Брекзит, изразена на проведения референдум, е принудила три четвърти от британските компании да обмислят да преместят дейността си извън Великобритания, предаде Ройтерс.

Агенцията се позовава на проучване на консултантската агенция KPMG. Тя е провела изследване след 100 изпълнителни директори на компании, които се ползват от нейните услуги.

76% са обявили, че обмислят да преместят дейността си извън Острова. 72% от тях са посочили, че на миналия през юни референдум са гласували за запазването на членството на Великобритания в ЕС.

Анкетираните компании са посочили приходи между 100 млн. паунда и 1 млрд. паунда. 69% от ръководителите на компаниите са уверени в растежа на британската икономика, а 73% смятат, че ръководите от тях компании също ще има растеж, въпреки че Острова заяви ясно желание за Брекзит.

Финансовите услуги показаха първи признаци на забавяне след референдума. Откритите на нови работни места във финансовите услуги са се свили с 10,1%. Това е следствие на несигурността в бъдещето членство на Великобритания в Общия пазар.

Свободните работни места във финансовата сфера са се свили в Англия през юли и август, отчитат от влиятелния мозъчен тръст Институт за обществено-политически изследвания. Лондон отчете спад от 13,6% включително и за администратори, мениджъри и изпълнителни директори.

Великобритания

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай