Last news in Fakti

27 Септември, 2016 09:21 1 100 0

Disney може скоро да купи Twitter

  • twitter-
  • disney-
  • сделка

Финансови консултанти на Disney извършват оценка на активите на Twitter, която може да бъде предложена на ръководството на социалната мрежа, съобщава Bloomberg. От агенцията също така съобщиха, че друг вероятен купувач е компанията Saleforce. По-рано телевизионният канал CNBC, съобщи че Twitter може да получи предложение за покупка от няколко компании наведнъж, включително Alphabet, Google, Apple и притежавания от магната Рупърд Мърдок холдинг 21 Century Fox.

Въпросът за продажбата на Twitter е бил тема на разискване и на тазмесечното събрание на Съвета на директорите на социалната мрежа. През последните месеци преговорите с потенциални купувачи са се активизирали. По информация на източника на CNBC сделката по продажбата може да се реализира и до края на година.

Месечно аудиторията на Twitter е над 300 милиона души. Пазарната стойност на компанията е 14 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА