Last news in Fakti

28 Септември, 2016 19:32 1 364 3

Мислим да обжалваме решението за АЕЦ Белене?

  • аец белене-
  • решение-
  • арбитраж
Мислим да обжалваме решението за АЕЦ Белене? - 1

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да изиска писмено становище от "White and Сase", в което да бъдат изложени мотивите относно възможността или невъзможността за обжалване на решението на Международния арбитражен съд в Женева по делото между "НЕК" ЕАД и "Атомстройекспорт" във връзка с проекта "Белене".

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Становището ще бъде предоставено на парламентарните групи в Народното събрание.

"White and Case" e международното адвокатско дружество, което представляваше интересите на НЕК пред Международния арбитражен съд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    0 0 Отговор
    White and Сase, оооо американска правна фирма ни е защитавала!
  • 2 боко тиквуна

    0 0 Отговор
    Абе важното е, че ще изплащаме заем от 1.25 милиарда за 15г. и няма да имаме АЕЦ, вместо руснаците да я постоят за тяхна сметка и след 10г. да е наша!
  • 3 бббббб

    0 0 Отговор
    Сега мислим да се направим отново на тарикати.А,после да плащаме и за обжалването и натрупаните пари с лихвите през това време.Но,пак трябва да източим някой лев от хазната за правни консултации от САЩ.