Last news in Fakti

30 Септември, 2016 12:01 1 265 0

Малки и средни фирми започват да работят с Азербайджан

  • мариета захариева-
  • азербайджан-
  • фирми-
  • работа
Малки и средни фирми започват да работят с Азербайджан - 1

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева подписа споразумения за сътрудничество с президента на Азербайджанската фондация за насърчаване на инвестициите и износа (АЗПРОМО) Руфат Мамадов и президента на Азербайджанската индустриална и търговска камара Ниаз Али Зада. Това се случи в Баку в рамките на заседанието на междуправителствената икономическа комисия, която се председателства от министрите на икономиката Божидар Лукарски и на енергетиката Теменужка Петкова. Подписаните споразумения дават тласък на сътрудничеството на малките и средните фирми между двете страни, заяви Мариета Захариева.

ИАНМСП организира българска бизнес делегация, придружаваща двамата министри. В рамките на комисията се проведе още бизнес форум с двустранни срещи между представители на деловите среди на България и Азербайджан. Бизнес форумът е с цел да насърчи директните контакти между българския и азербайджанския бизнес при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производствено коопериране, внедряване на добри производствени и търговски практики, създаване на бизнес партньорства, трансфер на знания и технологии и др.

В българската бизнес делегация участваха представители на български предприятия от следните сектори на икономиката: енергетика, нефтопреработване и рафиниране на масла, машиностроене, строителство, инвестиции, транспорт, хранително-вкусова промишленост, производство на вино и алкохол, информационни и комуникационни технологии, химия, козметика, фармация, туризъм и др.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА