1 845 2

10 доказани тактики как да четете езика на тялото

зикът на тялото е сред най-важните моменти в комуникацията между двама и повече души

10 доказани тактики как да четете езика на тялото
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Можете да научите много за намерения и чувства на някого от езика на тялото му, ако знаете какво да наблюдавате. Изданието Business Insider е съставило списък с 10 съвета, които да са ви от полза да разберете по-добре това, което хората наистина ви казвам.

Разбирането на езика на тялото, разбира се, не е точна наука, така че "четенето" на знаците и сигналите, които събеседникът ви изпраща, може да се окаже трудно понякога.

1. Повдигането на веждите често е знак, че събеседникът ви изпитва известен дискомфорт. Повдигането на вежди обаче може да е знак за тревога, изненада или страх. Така че, ако някой ви направи комплимент с повдигнати вежди, знайте че той може и да не е искрен.

2. Ако човекът, с когото разговаряте, понижава или повишава глас, това в

3. Зрителният контакт означава интерес — както положителен така и негативен.

4. Въпреки това, ако се взира прекалено дълго в очите ви, това е знак, че човекът отсреща лъже. В опит да избегнат търсещия, блуждаещ поглед, някои лъжци целенасочено държат погледа си върху вас твърде дълго и това може да ви създаде известно неудобство.

5. Кръстосаните крака обикновено са знак за дистанцираност, съпротива и неуважение. Според психологията кръстосаните крака са сигнал, че хората са умствено, емоционално и физически затворени, което може да означава, че е по-малко вероятно да отстъпят при преговори.

6. Ако събеседникът ви имитира вашият език на тялото, в повечето случаи означава, че разговорът върви добре. Когато двама души се разбират и усещат връзка помежду си, техните пози и движения на тялото са огледален образ един на друг.

7. Оглеждайте се за липса на бръчици около очите, за да разберете дали човекът срещу вас имитира усмивка. Когато се усмихваме около очите ни се появяват бръчици. Ако усмивката е фалшива кожата около очите остава гладка и опъната.

8. Ако той се смее заедно с вас, то най-вероятно се смее на вас.

9. Експанзивната и авторитарна поза показва лидерство.

10. Треперенето на крака на събеседника ви често е знак за разклатено вътрешно състояние или иначе казано - събеседникът ви е неуверен и лабилен.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 10:26  01.10.16
  Ами ако зяпа,както е зяпнала Хилари Клинтън на снимката ,какво значи,няма бръчки край очите?Сигурно не се смее,а се чуди как тоя сам ще успее да спечели изборите.
 • Картър
  Отговор
  2 16:33  01.10.16
  Погледнете ги тези палячовци! Някой от тях ще е новият ни ГОСПОДАР, ПФУ! Поне да ни даваха възможност да гласуваме за тях. Моята бюлетина щеше да бъде дълга, дебела и много рунтава. Янки, вървете по дяволите!

Напиши коментар:


Публикувай