3 Октомври, 2016 15:35 1 060 1

Пазарите ще следят заетостта в САЩ и продажбите в еврозоната

  • пазарите-
  • следят-
  • заетостта-
  • сащ-
  • продажбите-
  • еврозоната

През първата седмица на октомври вниманието на инвеститорите ще е съсредоточено в голяма степен върху предстоящото оповестяване на основни икономически данни за еврозоната, Великобритания и САЩ, чиито стойности са в състояние да повлияят върху борсовите индекси, смятат анализатори от „Капман Холдинг“ .    

Индексът за продажбите на дребно в еврозоната за август, който ще бъде публикуван в сряда, се очаква да има повишение с 0,1% на месечна и 2,1% на годишна база (предходни стойности съответно от 1,1% и 2,9%). Възможно е новите данни на покателя да се отразят на посоката на движение на акциите в еврозоната и на курса на еврото.

Подобен потенциал за отражение върху борсите същия ден, но само във Великобритания, може да окажат данните за индекса на деловата активност в сектора на услугите (PMI) за септември. Според прогнозите, стойността на индекса ще спадне до 52,5 от 52,9 за август. Данни за индустриалното производство във Великобритания се очакват в петък, а също и оповестяване на цифрите за търговския дефицит. Очакванията са за подобрение на показателите спрямо предходните им стойности, като търговският дефицит според прогнозата ще се свие до 3,1 млрд. паунда (спрямо 4,5 млрд. паунда).  

Важни данни за икономиката на САЩ ще бъдат публикувани в периода 5-7 октомври. Докладът за заетостта в частния сектор извън селското стопанство за септември ще очакваме в сряда, като прогнозата е за намаление на ръста на новите работни места до 175 500, от 177 000 за предходния месец. Индексът на деловата активност се очаква за септември да се повиши до 52, при предходна стойност от 51,2. Също в сряда ще бъдат оповестени и данните за търговския дефицит на САЩ за август, като според прогнозата той ще се повиши леко до 40 млрд. долара.

Броят на молбите за помощи за безработни в САЩ за миналата седмица, който ще стане известен в четвъртък, вероятно ще покаже нарастване до 257 000, спрямо 254 000 през предходната седмица.    

В петък ще има нова «порция» данни от САЩ, които също биха могли да повлияят на курса на долара и на щатските индекси, се отбелязва в коментара на «Капман Холдинг». Според предварителните прогнози, показателят за заетостта – ведомостите извън селското стопанство на американския статистически департамент - ще покаже нови 181 000 работни места за септември (без селското стопанство), в сравнение със 126 000 за август. Безработицата се предполага че се задържа на 4,9%. Средното заплащане на час се очаква да нарасне за месеца с 0,2%, в сравнение с 0,1% през август.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имуноглобулин

    0 0 Отговор
    А ващо никой не следи икономическите показатери в русия ?