Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 04:27 1 166 0

Над 130 българи на ден търсят работа в Европейския съюз

  • ес-
  • работници-
  • заплата

Близо 24 000 българи са използвали европейския портал за професионална мобилност EURES през първата половина на годината, обявиха пред “Труд” от Агенцията по заетостта. Платформата, която предлага услуги в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, събира на едно място възможностите за работа на Стария континент. Въпреки че не е ясно колко от тях са започнали работа зад граница, по груби сметки това означава, че над 130 сънародници са консултирани за възможностите за реализация в страна членка на съюза.

Проверка на вестника в столично бюро по труда показва, че в момента спешно се търсят наши готвачи с опит и английски език за Швеция и Южна Англия, както и електротехници и електромонтьори за Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА