1 073 2

Готви се енергийна среща между Русия и ЕС

Тя ще се проведе в Истанбул

Росен Стойчев

Руският енергиен министър Александър Новак планира да се срещне с представители на ОПЕК и на заместник – председателя на ЕК по енергийния съюз Марош Шефчович в Истанбул, съобщи ТАСС.

Срещите ще са в рамките на Международния енергиен конгрес, който ще се проведе в турския град между 9-ти и 13-ти октомври. В момента се разработват графиците и договореностите на срещите.

Според Новак датата за срещата с Шефчович все още не е съгласувана, но е възможно да се проведе в Истанбул. Основните теми на срещата ще бъдат енергийния диалог между ЕС и Русия. Тема ще е и инфраструктурата по доставки на руски газ за Европа. 

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • destilator
  Отговор
  1 20:48  06.10.16
  На повечето хора , занимаващи се с отопление , вентилация , енергийна ефективност и т.н. с добив на енергия за собствени нужди е ясно , че е много лесно България да е поне 40% енергийно свободна. Пречи нежеланието на политиците ни.Факт.

  Коментиран от #2

 • кроко
  Отговор
  2 10:12  07.10.16

  До коментар #1 от "destilator":

  ОК, повечето са наясно и наистина има много технологии, които могат да направят дома ти енергийно ефективен. Обаче тези технологии са доволно голяма инвестиция, а и някои от тях изискават ресурси, които ги няма навясъде - например много еедтино да си отопляваш и охлаждаш къщата с термопоми вода-въздух, ама не на всякъде има достатъчен дебит. А инвестицията е доволно скъпа и периода за изплащане в сравнение с други начини, надхвъля експлотационния срок на системите. Така, че не случайно се използват по-конвенционални методи.

Напиши коментар:


Публикувай