2 301 3

Brexit може да доведе до разпад на еврозоната

Милена Богданова

Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да доведе до разпада на еврозоната е мнението на управителите на американските банки J.P. Morgan Chase и Morgan Stanley - Джейми Даймън и Джеймс Горман, цитирани от The Financial Times.

„Brexit повиши пет пъти опасността от това еврозоната да се разпадне в близките 10 години”, каза Даймън по време на ежегодната среща на Международния финансов институт във Вашингтон.

„Излизането на Великобритания от Съюза ще има по-широки дългосрочни последствия”, прогнозира Даймън. „Brexit е сигнал за тревога, показващ, че ЕС трябва да се промени, но всеки е зает със своите проблеми и реформите все се отлагат”, каза бившият финансов министър на Италия и управител на европейското подразделение на J.P. Morgan Chase Виторио Грили.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • комент
  Отговор
  1 12:41  09.10.16
  Сега 'секви тарикати, като тия, ще друсат дървото да събират круши! ЕС ако се разпадне, ще е заради "гостоприемната" политика на Меркел и пажа й Юнкер, която ще доведе до криминални престъпления, терор, отнемане на свободи и огромни разходи за спасяване на неспасяемото!
 • Диди
  Отговор
  2 13:25  09.10.16
  Не мисля че ЕС ще се разпадне.Да,нужни са реформи и смяна на тези които заемат високите постове във ЕС.А как ще бъде във Англия когато напуснат и това ще видим.Мисля че няма да им е добре.
 • Киро
  Отговор
  3 10:38  10.10.16
  Ауу, някакви английски жалкарчета се загрижили за ЕС. Нали напускате бе, гледайте си там свличането на все по-жалкия паунд и не си завирайте мръсните носове в европейските дела!

Напиши коментар:


Публикувай