Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 10:32 2 771 0

„Самсунг“ с пауза в производството на Galaxy Note 7

  • самсунг-
  • samsung-
  • galaxy note 7-
  • производство
„Самсунг“ с пауза в производството на Galaxy Note 7 - 1

Водещият в света технологичен гигант „Самсунсг“ временно е спрял производството на най-новия си модел смартфон Galaxy Note 7, съобщава Би Би Си.

То ще бъде възстановено, ако се докаже качеството и безопасността на модела. Само преди месец от „Самсунг“ предприеха безпрецедентна кампания по изтеглянето на модела, след като се появиха съобщения за самовъзпламеняването на батерията на модела. От компанията дори увериха тогава, че са направили всичко възможно и са заменили проблемната батерия с нова и по-сигурна.

Седмици по-късно бяха регистрирани самовъзпламенявания и с новата батерия. Това принуди „Самсунг“ да обяви, че започва задълбочено изследване на проблема.

Междувременно двата водещи в САЩ мобилни оператора AT&T и T-Mobile спряха продажбите на модела Galaxy Note 7. Те дори препоръчаха на своите клиенти, които са го закупили, да го сменят с друг модел.

Акциите на „Самсунг“ паднаха с 1,5% на азиатските борси. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА