Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 11:28 1 776 2

Офшорка купила активите на „Транснефт“ в Украйна

  • транснефт-
  • петрол-
  • украйна-
  • дизел
Офшорка купила активите на „Транснефт“ в Украйна - 1

Регистрирана в Швейцария компания International Trading Partners AG е купила активите на „Транснефт“ в Украйна. Това става ясно от публикуван указ на руския премиер Дмитрий Медведев. Документът съобщава, че Русия едностранно разтрогва подписаното с Украйна споразумение за използването на магистралните петролопроводи. То е подписано на 26 юли 1995 г. и урежда собствеността на магистралните петролопроводи, които се поемат от дъщерната компания на „Транснефт“  -  „Транснефтепродукт“. Обаче през февруари 2016 г.  тези активи са били продадени на регистрираната в Швейцария компания  International Trading Partners AG.
Малко по-късно сделката е одобрена от антимонополните служби на Украйна и Русия, уточнява в. „Ведомости“.
Продажбата на активите на „Транснефт“ беше очаквана на фона на политиката на руското правителство да ограничава износа на дизел за Украйна, за да не може то да се използва от армията в нейната кампания срещу руските сепаратисти в Донбас, коментират руски енергийни експерти.
От своя страна РБК разкрива, че International Trading Partners AG е регистрирана в швейцарския кантон Сенкт Гален. Неин собственик е германският гражданин Анатолий Шефер, уточнява Интерфакс. Украинската медия Униан разкрива, че той има адресна регистрация в Моска, а през сметка в Московска банка е била обслужена цялата сделка по покупко – продажбата на активите на „Транснефт“ в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    0 0 Отговор
    Реалните измерения на братската християнска обич, в случайте когато една бивша съветска губерния си позволи да отстоява енергийната си независимост.

    "Русия едностранно разтрогва подписаното с Украйна споразумение за използването на магистралните петролопроводи"

    ... "политиката на руското правителство да ограничава износа на дизел за Украйна, за да не може то да се използва от армията в нейната кампания срещу РУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ В ДОНБАС, коментират руски енергийни експерти."

    Коментиран от #2

  • 2 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Нали пишеш, че Украйна отстоява енергийната си независимост! Тогава какво я бърка нафтата от Русия? Хайде да тролим професионално.