Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 12:52 1 547 7

България ще търси вариант за АЕЦ "Белене" чрез приватизационна процедура

  • аец "белене"-
  • българия-
  • русия

Министър Петкова е на посещение в Москва за среща на работната група по казуса

„Държавата ще търси вариант за изграждане на АЕЦ "Белене" чрез приватизационна процедура“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР. Според него от руска страна има одобрение по въпроса. 

„За нас приоритетно е да се спре часовникът на лихвите", каза още вицепремиерът. По думите му има и много други технически въпроси, включително свързани с оглед на произведеното оборудване. „Щом плащаме, имаме правото, даже задължението да огледаме на експертно ниво всичко, което е произведено“, обяви Дончев.

„Говорим за сложно ядрено съоръжение, където производителят трябва да е въвлечен, но принципната позиция на руската страна е, че те приветстват един подобен вариант. Тук ключът е да се намери достатъчно надежден инвеститор. Процедура - нека да се яви повече от един. Да се явят двама, трима. Този, който предложи най-добри условия, да го направи той“, коментира Томислав Дончев.

Припомням, че енергийният министър Теменужка Петкова е на посещение в Москва за участие във втората среща на работната група по казуса АЕЦ "Белене". 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Вече ще намерим само на коча клатещите се!
  • 2 Morgoth

    0 0 Отговор
    Добре де, нали строежа на АЕЦ е губещ, защото няма на кого да се продава тока? За чий някой ще участва в приватизацията му? За да го разпродаде за скрап ли?

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Ooo, такива провокативни въпроси не се задават, че ако тръгнем в тая посока и се зашитаме за всяка приватизационна сделка или каквото и да е продажба що някой ще купува нещо губещо, края няма да му излезе!
  • 4 Трол

    0 0 Отговор
    Дай си ми куклите, на ти си парцалите! Дай си ми парцалите не ти щъ куклите!
    Цялата ни работа такава, после рашъните ни виновни.
  • 5 стратокастър

    0 0 Отговор
    Ако проекта е читав , то би трябвало да се явят мераклии да го строят със собствени пари ! Държавата в лиза с апорт това което е направено до момента а то не е никак малко - всякакви разрешителни ,изкопи ,бетон .... плюс два реактора !

    Както се казва "атомни " нации колкото искаш :американци ,французи ,китайци а защо не и руснаци ! Големия /въпрос / е ако никой не дойде , Овчаров ли да обесим , Първанов ли ,Станишев ли ,Орешарски ли или всички заедно!
  • 6 бббббб

    0 0 Отговор
    Ако, някой купи АЕЦ ,за да го довърши, значи много са ни лъгали послените правителства на Боко за неговата не рентабилност.
  • 7 Трол

    0 0 Отговор
    Вижте речта на Боко на обяда в американската търговска палата. Там си го казва, че са спрели три руски енергийни проекта заради руснаците. И други работи си признава. Незнам тъпотията му или мисълта, че няма никой да разбере какво е казал го карат да си признава такива неща!