1 233 2

„Кинтекс“ повишило със 100% договорите през 2016 г.

Дружеството става на 50 години, Лукарски го поздрави

Калина Петрова

„За 50 години от създаването си „Кинтекс“ се утвърди като конкурентоспособно търговско предприятие на еднин динамично развиващ се пазар, каквато е този на отбранителната индустрия. Дружеството затвърди позициите си на лидер и установи традиции на пазарите на специална продукция“. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски на церемония вчера, на която беше отбелязана 50-тата годишнина от основаването на „Кинтекс“.

Лукарски отбеляза добрите резултати на дружеството, което е повишило със 100% подписаните договори през 2016 година спрямо предходната. Изпълнителният директор на „Кинтекс“ ЕАД Иван Досков заяви от своя страна, че през 2015 г. предприятието е осигурило поръчки на българските производители на военна продукция в размер на близо 60 млн. лева или с 14% повече от предходната година.

Министърът на икономиката напомни, че в средата на тази година дружеството е включено в забранителния списък за приватизация, което гарантира, че „Кинтекс“ ще бъде запазено като държавно търговско предприятие, тъй като играе важна роля за развитие на пазарните позиции на българския военнопромишлен комплекс.

Божидар Лукарски отчете още, че последните няколко години българската отбранителна индустрия развива сериозно технологичните си способности и потенциал. „Тя разполага със значителен производствен капацитет – в сектора са заети около 15 000 висококвалифицирани работници, а годишният оборот на дружествата нараства и е близо 600 млн. лв. Обемът на износа постоянно расте, което се дължи най-вече на провежданата от българските компании активна маркетингова политика“, допълни той. И подчерта, че Министерство на икономиката подкрепя отбранителния сектор в усилията му за повишаване на неговата конкурентоспособност, въвеждане на иновации и разширяване на пазарните му позиции.

 

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патриот
  Отговор
  1 13:56  13.10.16
  Договорите с кой ? ИДИЛ и всичката друга паплач по чиято свирка се носят ку**ите Бойко и компания? Дано се взривят, само персонала да не е на работа.
 • бббббб
  Отговор
  2 14:15  13.10.16
  ....със сепаратистите поддържани и финансирани от САЩ.

Напиши коментар:


Публикувай