1 350 1

Ще назначават служители за охрана на границата

В техните правомощия влиза задържането на нарушители на граничния режим, както и предаването им на компетентните полицейски органи

Анжелина Димитрова

По заповед на премиера Бойко Борисов Министерството на вътрешните работи ще започне процедура по назначаване на служители по трудово правоотношение, които, след влизането в сила на промените в Закона за МВР, ще могат да осъществяват съдействие при граничния контрол и охраната на държавната граница.

В техните правомощия влиза задържането на нарушители на граничния режим, както и предаването им на компетентните полицейски органи.

При изпълнение на тези функции служителите ще имат право да използват физическа сила и помощни средства само когато това е абсолютно необходимо, при оказана съпротива или при опит за бягство от нарушителите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Картър
    Отговор
    1 17:17  13.10.16
    След предаването им на компетентните органи на нарушитилите ще се дава статут и ще се разселват в общини дето досега не е имало ни ислям, ни джамии, ни резане на глави. Ще им дават къщи и по 500 евра на месец. След две години вече ще имат правото да гласуват за бащицата и майчицата от Герб.

Напиши коментар:


Публикувай