1 575 1

„Голдман Сакс“ спечели съдебна битка за $1.2 милиарда

Съдът определи аргументите на либийците като наивни

„Голдман Сакс“ спечели съдебна битка за $1.2 милиарда
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Американската инвестиционна банка „Голдман Сакс“ спечели съдебна битка, подета от Либийския суверенен фонд (LIA), съобщи Telegraph.

Съдията отхвърли твърденията на фонда, че банкерите са плащали на проститутки, които да спят с мениджъри с цел подписване на сделки. В иска се твърдеше и за екстравагантни пътувания, включително до дестинации като Мароко.

Според LIA стотици милиони долари – предназначени да бъдат инвестирани в Либия – са отишли в джоба на „Голдман Сакс“.

Съдията реши, че предявената претенция на либийския фонд на стойност $1.2 милиарда е неоснователна. Според него исканията на LIA са преувеличени.

Съдията определи също така аргументите на либийците като „наивни“. LIA, от своя страна, обявиха, че решението няма да спре тяхното желание за справедливост. „Богатството на Либия трябва да бъде върнато на либийския народ“, заяви Али Махмуд Хасан.

Либия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • mediator37
    Отговор
    1 09:53  16.10.16
    Какви интересни новини, а ние нищо не знаем. Ето, че днес някакъв лъч се прокрадна. Да видим кой се е награбил, с какви честни способи. Какви пет лева, какви к..ви, екскурзии, демократични свирки и т.н. Накрая нечии народ го духа. Както ние с американските Марици. Кой изяде прасето? Защо ни е толкова познато всички? До болка, до финансова болка познато.

Напиши коментар:


Публикувай