1 853 4

„Теленор“: Решението на КЗК е разочароващо

„Теленор“: Решението на КЗК е разочароващо
Венцислав Михайлов

"Теленор" намира Решение No 851-14.10.2016 на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за разочароващо. Това гласи официалната позиция на мобилния оператор по наложената му от КЗК глоба в размер на над 5 млн. лв.

"Компанията категорично не е съгласна със заключенията на Комисията и със санкцията, наложена на компанията. Следва да се отбележи, че Комисията констатира в решението си, че е изследвала цялата рекламна кампания на "Теленор" във връзка със 4G мрежата на компанията и я намира за напълно съответстваща на закона.

В момента "Теленор" разглежда подробно решението на КЗК и ще коментира допълнително след като приключи с този преглед.

"Теленор" стриктно спазва действащото законодателство и регулации и поощряването на лоялната и конкурентна бизнес среда", се казва още в позицията.

Санкцията се налага, тъй като според КЗК „Теленор“ в продължение на около 10 месеца – от 26 ноември, 2015 година досега, е заблуждавала потребителите относно скоростта на 4G LTE мрежата си. Решението за санкцията стана факт след жалба на „Макс Телеком“, като нарушението е по чл. 31 от Закона за защита на конкуренцията – т.е. забрана да се заблуждават потребителите относно предлагани стоки и услуги.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Герберасите на власта
  Отговор
  1 20:16  18.10.16
  И вие сте разочароващи но ви търпим.
 • Павел
  Отговор
  2 22:35  18.10.16
  Това е едно от малкото очаррователни неща в тая държава... И това е малко, за стореното от служители на "теленор" с годините. Ако Тервел бе на власт, направо щеше да ги обеси от шефа им до офисс служителите надолу...
 • некойси
  Отговор
  3 07:51  19.10.16
  Скапаната групировка не харесва нещата да вървят по друго яче. Създали са държава в държавата, работят по собствени правила и закони и буквално правят каквото си поискат.
 • Тодоров
  Отговор
  4 09:40  19.10.16
  С ГЛОБУЛ прекратих (по-точно ТЕ) Договора през февруари 2012 г. По обективни причини забавих плащането на последната сметка и те ми деактивираха SIM-картата. Платих сумата и помолих за активиране на същата карта, но ми отказаха и поискаха нов двегодишен договор с нова карта. Сега, след близо 5 години, си търсят някакви неустойки за месеците, които били оставали до края на ОНЗИ ДОГОВОР, неустойки за непредоставени услуги, но записани с прословутия "ситен" шрифт за пропуснати ползи. СЪВЪРШЕНИ ГРЪЦКИ КРАДЦИ - без да работят, да получават пари. Ако тия от ТЕЛЕНОР са същите б......и като предишните гръцки собственици, спасявайте се от тях и бягайте при другите мобилни оператори.

Напиши коментар:


Публикувай