Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 09:33 1 160 1

Очакват се нови обвинения за АЕЦ "Белене“

  • аец белене-
  • прокуратура-
  • обвинения
Очакват се нови обвинения за АЕЦ "Белене“ - 1

Днес се чакат нови обвинения за сделката за продажба на старото оборудване на АЕЦ "Белене", за което в понеделник обвиняеми станаха двама бивши изпълнителни директори на Националната електрическа компания (НЕК), научи "Хоризонт".

Касае се за длъжностни лица и за престъпление по служба. Ще затрудним разследването, ако предоставим повече информация на този етап. Имайте търпение, прокуратурата ще информира за всяко действие, което предприема. Това заяви по-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Любомир Велков и Мардик Папазян са обвинени за съзнателно сключване на неизгодна сделка за продажба на старото оборудване за АЕЦ "Белене". Подписаният от тях през 2007 година договор с "Атомстройекспрот" е ощетил НЕК с малко над 77 милиона евро, изчисли прокуратурата.

Именно с този договор вчера бяха предприети смени в ръководствата на държавни дружества, свързани с енергетиката. В процедура по смяна са трима министри от правителството на Сергей Станишев – Асен Гагаузов, Румен Овчаров и Петър Димитров. Последните двама са били министри на енергетиката именно в периода, когато Велков и Папазян подписват рамковия договор за АЕЦ "Белене", припомни, анонсирайки рокадите, за които от Реформаторския блок настояват отдавна, председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

Днешните обвинения заради АЕЦ "Белене" няма да са последните. Според неофициална информация до края на седмицата ще има още.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ура

    0 0 Отговор
    Отдавна тия комунисти трябваше да са по затворите!

    За тях е важно да се обслужи руския интерес а българите-кучетата ги яли!