1 261 1

Разследват гръцки фирми регистрирани в България

Целта е да се засекат евентуални данъчни престъпления

Гръцкото финансово министерство ще проверява гръцки фирми, регистрирани в България. Целта е да се засекат евентуални данъчни престъпления и прехвърляне на нелегални пари в банкови сметки на реални или фиктивни фирми в България, съобщи в. Български новини.

Съобщението идва ден след като шефът на Фонда за осигуряване на упражняващите свободни професии (ОАЕЕ) в Гърция Димитрис Цакирис призова „който не плаща осигуровки, да върви в България“. В последните години и особено специално през миналата има бум на регистрираните в България гръцки компании. Повечето „емигрирали“ компании, обаче нямат персонал или не са преместили търговската и производствената си дейност.

Честа практика на гръцките компании е да внасят стоки от трети страни като Турция и Китай, да ги фактурират от българските си фирми и след това да изнасят стоките за Гърция. Така те се възползват от по-ниското данъчно облагане в България. Гръцките медии пишат, че предстои спогодба между Атина и София относно предстоящите проверки на кухите фирми и дейността им.
 

Гърция

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • benefin
    Отговор
    1 06:42  23.10.16
    Колкото и да ги разследват, не могат да им забранят да притежават фирми в България и да ги използват да търгуват вкл. и с Гърция. Ако нещта се правят грамотно, законно и целесъобразно, данъци могат да се пестят без никой да Ви каже нищо. Да се пестят, не не се плащат. Всеки е свободен да се движи и да прави бизнес в ЕС

Напиши коментар:


Публикувай