22 Октомври, 2016 23:37 2 084 0

БДЖ купува 15 нови мотриси

  • бдж-
  • влак-
  • мотриси

До края на годината "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще обяви процедура за купуване на 15 нови мотриси, съобщи във Варна управителят на дружеството Димитър Костадинов. Той успокои, че не предстои поскъпване на билетите.

За да бъде финансирано закупуването на нови мотриси, трябва да приключи процедурата за концесиониране на летище "София", допълни темата министърът на транспорта Ивайло Московски. Той припомни, че офертите ще бъдат отворени на 21 ноември.

За "БДЖ-Товарни превози" ЕООД министърът каза, че всички проучвания са показали, че към приватизацията на дружеството няма никакъв интерес. Вариантът е то да се преструктурира малко, за да намаляват поне оперативните му загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА