1 079 1

AT&T купува HBO и CNN

Предстои най-голямото за годината поглъщане да бъде одобрено от американските антимонополни регулатори

AT&T купува HBO и CNN
Венцислав Михайлов

Близо $85,4 млрд. ще плати американският телекомуникационен гигант AT&T, за да купи собственика на HBO и Си Ен Ен (CNN) „Уорнър брадърс“ (Warner Brothers), съобщи „Блумбърг“.

Компанията е специализирана за производство на филми и телевизионни предавания, припомня АП.

От АТ&T уточниха, че ще платят по 107,5 долара за всяка акция на Тайм Уорнър, което означава общо $85,4 млрд. Експерти предупреждават, че ако се прибавят и дълговете на купуваната компания, то цената на сделката може да скочи до $108,7 млрд.

Предстои най-голямото за годината поглъщане да бъде одобрено от американските антимонополни регулатори. Новата компания ще има пазарна капитализация от над $300 млрд.

Опасенията на експертите са, че сделката може съществено да промени медийната среда в САЩ като намали конкуренцията в новинарските медии и монополизира приходите и рекламните доходи.

Кандидатът на Републиканската партия за Белия дом Доналд Тръмп заяви, че ако спечели изборите, то той ще попречи на сделката.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Робин
    Отговор
    1 00:53  24.10.16
    HBO са в голяма конкуренция с множеството канали, но парите май отиват на едно и също място https://www.companyinbulgaria.net/

Напиши коментар:


Публикувай