Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 17:35 2 682 4

Разрешителните за "Южен поток" ще важат и за "Турски поток"

  • южен поток-
  • турски поток-
  • газпром-
  • алексей милер

Русия ще строи две тръби по дъното на Черно море към Турция с капацитет 31,5 млрд. кубични метра газ

Разрешителните за "Южен поток" ще важат и за "Турски поток" - 1
Снимка: БТА/АР

„Издадените разрешителни за проекта за газопровод "Южен поток" ще важат и за "Турски поток", заяви шефът на „Газпром“ Алексей Милер на среща с президента на Русия Владимир Путин в резиденцията Ново Огарьово.

„Турските ни колеги потвърдиха всички документи, които са били разработени за участъците в турската икономическа зона за "Южен поток", съобщи Милер, цитиран от ТАСС.

"Вече получихме разрешителните за участъка в турската икономическа зона в Черно море", допълни Милер. Тя обхваща границите на икономическите зони на Анкара и София към Турция на разстояние 250 километра. "В нея могат да започнат проучванията", обяви шефът на „Газпром“.

Той припомни, че в съответствие с междуправителственото споразумение Русия ще построи две тръби по дъното на Черно море към Турция с капацитет 31,5 милиарда кубични метра газ. 

По график съоръженията трябва да влязат в експлоатация до края на 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    1 0 Отговор
    Ердуган няма да изтрае дълго. Янките докато не го свалят от власт няма да мирнат. След това ще сложат някоя своя марионетка и Милер ще си остане с проучванията. Знам, гадно е, но такъв е животът
  • 2 ШАРАНИ

    0 0 Отговор
    И защо да го свалят янките,които са но 12000 км.Боли ги швепса янките за турския газопровод ,който не е с турски газ.Турция е това което е благодарение на САЩ,а не на Россия и те добре си го знаят.Без САЩ, Турция щеше да е това което стана България със СССР.Едно голамо л..няно нищо.Целия турски поток зависи от волята на САЩ и целта е да набутат руските глупаци,а после да им го нахакат в задния двор.Сега слагаме тръбите,а утре си навираме тръбите в г.за на Путин.
  • 3 777

    2 0 Отговор
    Нахакват го на ББ в зъза,заради лоялноста му към новите му господари.
    ББ също ще си отиде от власт скоро,но авоарите му зад океана ще си останат.
    Тук ще останем само глупаците,м....лите и продажните политици,,ДС-тата,,
  • 4 бббббб

    2 0 Отговор
    Хахаха ,един тъпак анализатор преди месец по телевизията говореше,че руската тръба била с малък капацитет и не било изгодно за Русия да строи Турски поток.Като Русия ще е на загуба да пренася малко количество газ и икономически неизгодно.Ама Путин не е тъп и пуска втора тръбаааа.И кво ше праим ся с хъбчето на тиквоча???....и платеното анализаторче кво ще каже сега ?