872 2

Украйна зове Франция за инвестиции

Срещата между френския бизнес и украинския премиер

Росен Стойчев

Украинският премиер Владимир Гройсман призова френският бизнес да инвестира в Украйна, съобщи Россбалт.

Той говори по време на среща с френски бизнесмени в Париж.

„Инвеститорите в Украйна получават печалба, която после реинвестират, за да имат по-голям успех. Ние правим всичко възможно, за да допринесем за това“, заяви Гройсман.

Според него приоритетните сектори за инвестиции в Украйна са енергетиката, селското стопанство, инженерството, информационните технологии, фармацевтиката, леката промишленост и инфраструктурата.

Няколко френски компании са проявили интерес за инвестиции в няколко инфраструктурни проекта в Украйна. Става въпрос най-вече за транзита на стоки от ЕС към Иран и Китай. В момента се проучва потенциала на украинската индустрия.

 

Франция

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 21:24  29.10.16
  вижте тая мазна жидовска зурла!!! 1-2% от тези кръвопийциживеят на гърбовете на многострадалните хора и нации в Укрия!! Инвестиции?? От франция?? Ахахах, те жабарите, верно са наивни и се дупят на ФАЩ и нигрите, но дори и те знаят, че Укрскаолигархия дължи милиони на всички, а на Русия, за газ - милиарди, всяка година!!! Ахахахха, нямат ни съвест, ни милост, нищо човешко нямат тези гадове в укрската власт!!!
 • кроко
  Отговор
  2 23:20  29.10.16
  Тоя ми мяза на украинския Делян Пеевски!

Напиши коментар:


Публикувай