Last news in Fakti

30 Октомври, 2016 10:02 1 200 3

Бразилия ще добива повече петрол

  • бразилия-
  • петрол-
  • добив

Плановете на Бразилия са да увеличи през 2017 г. добивът на петрол. „Не мога да назова конкретни цифри, но в близките години добивът ще бъде увеличен. Такъв е планът”, каза Маурисиу Феликс, ръководител на департамента за петрол и газ към бразилското министерство на енергетиката.

Новината дойде по време на двудневното заседание на специалната комисия за изпълнение на решенията, постигнати в Алжир в края на септември, провеждащо се във Виена. В него участие взеха и Русия и Азербайджан, които не са членки на картела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    На практика сме свидетели как една членка на БРИКС/Бразилия/ подбива цената на петрола с увеличение на производството си на друга страна -членка/Русия/,причинявайки й икономически загуби.А Русия разчита ОСНОВНО на тази суровина за съживяване на изстрадалата си икономика!

    Коментиран от #3

  • 2 незнайния

    0 0 Отговор
    Всички страни производителки на петрол са вече наясно , че в близките 5 до 10 години предстои пикът в потреблението на петрол , особено в трите най-големи пазара САЩ . Китай и ЕС , след което следва доста бърз спад от порядъка на 3-7% годишно , означаващ само едно , дъмпинг цени и конкуренция от вида убии или умри , така че каквото продадат дотогава , това ще е , после едвам ще стига за себестойност и данъци . И Бразилия изобщо няма да е най-тежкия случай , да му мислят тия с над 50% от приходите в бюджетите от петрол , сещайте се кои са
  • 3 pk rz

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Това нас как ни засяга ?Нека Русия разнообрази източниците си на доход.