31 Октомври, 2016 16:11 7 111 0

Най-големият пътнически самолет като маршрутка

  • a380-
  • emirates-
  • самолет
Най-големият пътнически самолет като маршрутка - 1

Не е тайна, че най-големият клиент на Airbus A380, е авиокомпанията Emirates. До момента тя разполага с 45% от произведените до момента самолети от този тип, които са предназначени за междуконтинентални полети. От 1 декември арабската авиокомпания, обаче ще ползва най-големия пътнически самолет за най-краткия полет, осъществяван до момента с този тип машина. Той ще свързва катарската столица Доха с Дубай (ОАЕ). Разстоянието между двата града е 380 км. Времетраенето на полета, който ще се провежда ежедневно е 1 час и 10 минути (тук влиза и времето за рулиране). Конфигурацията на този тип самолет за въпросния полет е: 14 места в първа класа, 76 места в бизнес класа и 429 места в икономическа класа. Двупосочен билет струва 110 USD. В първа и бизнес класи цените са съответно 1680 USD и 1070 USD.

През лятото на тази година Emirates получиха 80-та си машина от този тип самолети. Дължината на самолета е 73 метра, размахът на крилете е колкото футболно игрище – 80 метра, а височината – 24 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА