Last news in Fakti

31 Октомври, 2016 21:14 1 313 4

Потреблението в Гърция се свива рекордно

  • гърция-
  • потребление-
  • рекордно

7,8% спад в продажбите на супермаркетите

Продажбите на дребно регистрират нови рекордно ниски нива в Гърция според последните данни, оповестени от сектора търговия на дребно, съобщи "Български новини".

Супермаркетите са засегнати особено силно през 2016 г. и регистрират 7,8% спад в продажбите за първите 9 месеца на годината в сравнение с 2015.

Осем години след началото на финансовата криза в Гърция, дори и най-големите вериги магазини за търговия на дребно чувстват въздействието, като очакванията са за още по-мрачни дни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Те, освен че работят малко и папкат много, ами и живеят дълго- по 92-96г. Как да излезе математиката, като спират да симулират, че работят на 60 години, а после още 35 искат да получават тлъсти пенсии ?
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Това с големите вериги е заради нежеланието на гърците да наливат пари в тях. И там повечето вериги са чуждестранни, а гърците си гледат тяхния бизнес и е добре да се случи и у нас. Гърците преди имаха закон, който забранява на големите вериги да работят в почивните дни, защото така се подпомага малкия бизнес, който няма такива приходи да плаща заплати на работниците за да работят в тези дни и не може да им е конкурентен. Но може вече да са го махнали под натиска на ЕС.

    Коментиран от #4

  • 4 antimediator

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Ей, блатно животно много те боли главата!
    Изобщо не ги интересува от къде ще пазаруват, интересува ги да им излезе евтино и са готови ако трябва да прескочат до България за да си напазаруват от същите тези голями вериги.