741 1

Плевнелиев: България има кадри за бизнес

Венцислав Михайлов

Не отговаря на истината твърдението, че България не разполага с добре подготвени кадри. Инвеститорите, които стъпиха в България, намериха и подходящите кадри, и добра среда за развитие. Следващите, които ще дойдат след тях, ще получат същото. С тези думи държавният глава Росен Плевнелиев даде в Пловдив начало на първата годишна конференция за производствени инвестиции.

В Пловдив представители на бизнеса, правителството, местните власти и на международни финансови институции обсъждат възможностите за инвестиции в българските региони, взаимодействието между публичния и частния сектор, проблемите пред инвеститорите и позициите на България на регионалната инвестиционна карта.

Президентът Росен Плевнелиев изрази удовлетворение от предприетите от местните власти мерки за насърчаване на инвестициите в региона. По думите му инвеститорите в сектори като информационните и комуникационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси и автомобилния бранш се ползват от много добри условия, които ги правят по-ефективни и конкурентни спрямо техни подразделения в редица други държави. „Пловдив е двигател и естествен център на регион с над 1 милион души население. В този регион тепърва ще се случват много добри неща и окуражам инвеститорите да дойдат и да останат“, каза президентът Росен Плевнелиев пред участниците във форума.

„След един много тежък период в своето развитие днес Пловдив разполага с едни от най-добрите, най-добре уредените и подсигурени с инфраструктура индустриални зони“, посочи още Росен Плевнелиев, който призова бизнеса и местните власти да не крият проблемите си, а да работят за тяхното разрешаване.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бббббб
    Отговор
    1 10:42  03.11.16
    Кадри има ,заплащане достойно няма.

Напиши коментар:


Публикувай