Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 03:30 1 335 1

Обучават заварчици по заявка, дават им по 8 лв. джобни

  • обучават-
  • заварчици-
  • заявка

Фирмите осигуряват поне 6-месечна заетост

Заварчици, шлосери, строители ще се обучават по заявка на работодателя. Фирмите, които не могат да намерят нужните им кадри, могат да подадат заявка в бюрото по труда, пише "Монитор".

За 300 часа регистрираните безработни ще бъдат обучени за сметка на държавата. По време на квалификационния курс безработните ще получават и дневна стипендия от 8 лв. Курсистите, които се обучават в друго населено място пък, ще взимат до 10 лв. на ден, с които да покрият транспортните си разходи.

За да получат обучени служители, работодателите трябва да подадат заявка в бюрото по труда.

„В нея трябва да е посочен броят на служителите, които ще назначат за не по-малко от 6 месеца“, обясниха от Агенцията по заетостта (АЗ). Освен това шефовете сами ще избират кои безработни да бъдат обучени.

„Недостигът на персонал с професионална подготовка е факт в немалко икономически сектори у нас. Затова чрез тази мярка се опитваме да удовлетворим потребностите на бизнеса и работната сила“, заявиха от АЗ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ussr

    0 0 Отговор
    Проблема е в заплатата ,работа има многоооооо!!!