Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 04:46 1 057 0

Ростовската АЕЦ с нови мерки за сигурност

  • аец ростов-
  • реактор-
  • ремонт
Ростовската АЕЦ с нови мерки за сигурност - 1

Технологичен монтаж на тръбопроводни системи за безопасност в отделението на реактора се извършва на площадката на Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ, която се изгражда от Група компании ASE. Тези дейности са в рамките на подготовката на технологичните системи за етапа на промивка на отворения реактор. Промивката, в съответствие с графика за строителство на енергоблока, трябва да започне в края на годината. Етапът на промивка включва провеждането на следмонтажно почистване на монтираните тръбопроводи и оборудването на реакторната установка с химически обезсолена вода.

Ростовската АЕЦ с нови мерки за сигурност

„Промиването на отворения реактор – това е началото на обратното броене до физическото пускане на енергоблока“, отбеляза заместник-председателят по управлението на руските проекти в Група компании ASE Сергей Олонцев. „Взимайки предвид важността на предстоящото събитие, неговата подготовка започва още сега. В това число и подготовката за етапа на изпитания и тестването на вече монтираното оборудване.”

Към днешна дата са въведени в експлоатация крановете в машинната зала и реакторното отделение на строящия се енергоблок. В пълен обем са изпълнени довършителните работи по подаването на напрежение за собствени нужди на секция 6 кВ и на 90% на секция 0,4 кВ. Специалистите от „Атомтехенерго” въвеждат в експлоатация машините за зареждане с гориво и пренавиване на електропроводимата арматура и електродвигателите. В процес на въвеждане в експлоатация са и клетките на резервната дизелова електростанция.

„На строящия се енергоблок текат широкомащабни топломонтажни дейности. Важното е, че има разбиране всички необходими дейности да бъдат изпълнени в уговорения срок, както и промиването на технологичните системи на открития реактор” подчерта директорът на Ростовската АЕЦ Андрей Салников. Пускането в експлоатация на Четвърти енергоблок е планирано за 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА