1 594 8

Синдиците в КТБ: Дружества точели банката

Стефанаки Йоанис

Сигнал до премиера, главния прокурор и министъра на вътрешните работи подадоха синдиците на фалиралата КТБ.

Съобщението е публикувано на страницата на банкрутиралата кредитна институция. Според синдиците трябва да бъде направена проверка на няколко дружества с големи кредити към КТБ. В съобщението са изброени фирмите „Сана Спейс Хотел Хисаря" АД, „Хелт енд Уелнес" АД и дружествата от групата „Петрол".

Синдиците се съмняват, че съответните фирми са опитали да източат банката чрез отклоняване на активи от масата на несъстоятелността като са създали фиктивни вземания.

В сигнала са разгледани подробно схемите на действие на лицата, под чиито контрол – юридически и/или фактически се намират горепосочените дружества – длъжници на КТБ АД (н), като е посочено, че подобни схеми се превръщат в практика и за други дружества, което от своя страна затруднява работата на синдиците.

Считаме, че проверката от компетентните органи, както и съдействието на отговорните институции в Република България, ще способстват да бъдат преустановени опитите за организирано изваждане на активи от патримониума на длъжниците на банката в полза на определени лица, като същевременно намесата на компетентните органи ще позволи на синдиците на КТБ АД (н) да попълнят масата на несъстоятелността с възможно най-голямо по размер имущество, което да послужи за удовлетворяване на кредиторите, съобщават кредиторите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Steinberg
  Отговор
  1 01:28  04.11.16
  КОЙ ми с.а в гащите?
 • Божо
  Отговор
  2 11:25  04.11.16
  Хахахаахаха :) А господин Цветан няма нищо общо, а?! Айдеее, не можете да ни го пробутате!
 • Антон
  Отговор
  3 18:32  04.11.16
  Цветан Василев много алчен се оказа, дори и в изгнание, но както е казано - апетитът идва с яденето ... или неяденето, предвид че доста пари пръсна по политици и прокопиевци за пиарстване.
 • Мартин
  Отговор
  4 10:50  05.11.16
  Дружества на кого? Дали това не са дружества пряко или непряко контролирани от Цветан Василев или Гриша Ганчев? И защо тези двамата все още са на свобода, след като сътвориха достатъчно грабежи по времето на фалита на пирамидата КТБ?

 • koko
  Отговор
  5 14:42  05.11.16
  Едни крадоха пари, други дружества с кредити към КТБ! Всичко е ясно! Сметката за нас- краткия живот за тях! Всички ще отидат при братята Илиеви и останалите прелестни герои на "прехода"! А хамериканците, подкрепящи всичко това, дори да не си помислят, че българинът ще се обърне срещу Русия и Китай, за да защити поколенията олигарси, окрали и крадящи родината и народа ни!!
 • Дидо
  Отговор
  6 19:05  07.11.16
  Цецо Василев пак бачка активно в сянка. Това прилича много на негова схема.
 • ОхоБохо
  Отговор
  7 20:11  09.11.16
  Eй не се накраде Цветан Василев и това си е. Макар и извън пределите на България той продължава да върти измамни схеми като за последно. Съд до дупка и затвор за този крадец.
 • Киро
  Отговор
  8 09:42  10.11.16
  Синдците на КТБ си вършат перфектно паботата ои вече са налице конкретни резултати.

Напиши коментар:


Публикувай