Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 23:07 2 095 8

Синдиците в КТБ: Дружества точели банката

  • ктб-
  • сграда-
  • фалит
Синдиците в КТБ: Дружества точели банката - 1

Сигнал до премиера, главния прокурор и министъра на вътрешните работи подадоха синдиците на фалиралата КТБ.

Съобщението е публикувано на страницата на банкрутиралата кредитна институция. Според синдиците трябва да бъде направена проверка на няколко дружества с големи кредити към КТБ. В съобщението са изброени фирмите „Сана Спейс Хотел Хисаря" АД, „Хелт енд Уелнес" АД и дружествата от групата „Петрол".

Синдиците се съмняват, че съответните фирми са опитали да източат банката чрез отклоняване на активи от масата на несъстоятелността като са създали фиктивни вземания.

В сигнала са разгледани подробно схемите на действие на лицата, под чиито контрол – юридически и/или фактически се намират горепосочените дружества – длъжници на КТБ АД (н), като е посочено, че подобни схеми се превръщат в практика и за други дружества, което от своя страна затруднява работата на синдиците.

Считаме, че проверката от компетентните органи, както и съдействието на отговорните институции в Република България, ще способстват да бъдат преустановени опитите за организирано изваждане на активи от патримониума на длъжниците на банката в полза на определени лица, като същевременно намесата на компетентните органи ще позволи на синдиците на КТБ АД (н) да попълнят масата на несъстоятелността с възможно най-голямо по размер имущество, което да послужи за удовлетворяване на кредиторите, съобщават кредиторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Steinberg

    0 0 Отговор
    КОЙ ми с.а в гащите?
  • 2 Божо

    0 0 Отговор
    Хахахаахаха :) А господин Цветан няма нищо общо, а?! Айдеее, не можете да ни го пробутате!
  • 3 Антон

    0 0 Отговор
    Цветан Василев много алчен се оказа, дори и в изгнание, но както е казано - апетитът идва с яденето ... или неяденето, предвид че доста пари пръсна по политици и прокопиевци за пиарстване.
  • 4 Мартин

    0 0 Отговор
    Дружества на кого? Дали това не са дружества пряко или непряко контролирани от Цветан Василев или Гриша Ганчев? И защо тези двамата все още са на свобода, след като сътвориха достатъчно грабежи по времето на фалита на пирамидата КТБ?
  • 5 koko

    0 0 Отговор
    Едни крадоха пари, други дружества с кредити към КТБ! Всичко е ясно! Сметката за нас- краткия живот за тях! Всички ще отидат при братята Илиеви и останалите прелестни герои на "прехода"! А хамериканците, подкрепящи всичко това, дори да не си помислят, че българинът ще се обърне срещу Русия и Китай, за да защити поколенията олигарси, окрали и крадящи родината и народа ни!!
  • 6 Дидо

    0 0 Отговор
    Цецо Василев пак бачка активно в сянка. Това прилича много на негова схема.
  • 7 ОхоБохо

    0 0 Отговор
    Eй не се накраде Цветан Василев и това си е. Макар и извън пределите на България той продължава да върти измамни схеми като за последно. Съд до дупка и затвор за този крадец.
  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    Синдците на КТБ си вършат перфектно паботата ои вече са налице конкретни резултати.