5 Ноември, 2016 17:36 1 594 3

Сътрудничим си със Китай в пристанищните индустриални паркове

  • китай-
  • пристанищните-
  • индустриални-
  • паркове
Сътрудничим си със Китай в пристанищните индустриални паркове - 1
Снимка: БТА

България и Китай ще си сътрудничат в областта на пристанищата и пристанищните индустриални паркове по силата на меморандум за сътрудничество, подписан днес от заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и заместник-председателя на Националната комисия за развитие и реформи на Китай Хъ Лифън.

Подписването на меморандума се състоя в Рига по време на официалното посещение на българската делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов за участие в среща на правителствените ръководители от формата 16+1 между страните от Централна и Източна Европа и Китайската народна република.

Меморандумът дава база за строителство, модернизация и експлоатация на пристанища и пристанищни индустриални паркове, като насърчава страните да развиват сътрудничество посредством инвестиции, сливания и придобивания, публично-частно партньорство, проектно договаряне и доставка на оборудване. Отговорна институции за изпълнението на меморандума за сътрудничество са министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България и Националната комисия за развитие и реформи на Китайската народна република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    0 0 Отговор
    Продължавам да не разбирам, защо човек който няма никаква идея от морски транспорт и пристанищно обслужване, подписва междуправителствено споразумение именно на тази тематика?
    Нелепо е!
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Всичко ще ти се изясни ако първо осъзнаеш че ОТ ДОСТА ВРЕМЕ НЕ СТЕ НА ВЛАСТ и русофилските ви терзания и "преценки" са без никаква стойност относно реалния живот.А ако имаш нахалството тия думи да ги споменеш пред поне 5-тимата му съветници-специалисти в съответната област...може и да те набият!
  • 3 оли

    0 0 Отговор
    стига меморандуми - направете нещо реално. докато лъжете такива пипони, като оня с коня по-горе, китай блъска сериозни инвестиции в пристанищатаи индустрията на държавите около нас. Всички големи гръцки пристанища вече са китайски, румънските индустриални паркоце също. Сърбия - също. Ние правим цех за 10 души и тръбим по медиите как се развиваме....